Shepherd’s Pie van Alamos
Heb je ook de video van het heerlijke recept van Alamos gezien in de winkel? Dat ging net even te snel om het na te kunnen maken... Dus hierbij, op veler verzoek, het recept en de video om zelf te smullen van dit heerlijke Argentijnse recept voor Shepard's Pie.
Ingrediënten:
- 1 kg lamsschouder
- 1 teentje knoflook
- 1 rode chili peper
- 3 rode uien
- 1 gele paprika
- 2 wortels
- 2 el olijfolie
- 1 tl zout
- 2 el chili vlokken
- 500 ml groentebouillon
- 1 groot glas rode wijn
- 1 takje rozemarijn
- 6 gestampte aardappels
- 125 gram geraspte parmazaanse kaas
Bereiding:
- Snijd het vlees in stukken. Snipper de knoflook, ui en chilipeper. Snijd de gele paprika en aardappel in stukjes.
- Verwarm de pan en voeg de olijfolie toe. Bak het lamsvlees bruin.
- Voeg de groente toe en breng op smaak met zout en de chili vlokken.
- Voeg de bouillon en de wijn toe en doe de rozemarijn erbij. Zet het vuur zacht en laat het 2 uur pruttelen.
- Schep de gestampte aardappels over het lamsvlees, strooi de parmazaanse kaas erover. Zet de pan in de over tot het knapperig en lichtbruin is.
- Serveer met Alamos Cabernet Sauvignon.