Skip to main content

Toscaanse wittebonensoep met worst

Recept

Toscaanse wittebonensoep met worst

Maaltijdsoep - 4 personen - 1 uur

Ingrediënten

  • 4 kleine pikante braadworstjes (bijv. Catalaanse braadworstjes)
  • 1 ui (grof gehakt)
  • 4 el extra vergine olijfolie 
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt) 
  • 4 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 wortel (in stukken) 
  • 2 grote rijpe tomaten (in stukken) 
  • 1l groentebouillon 
  • 3 takjes tijm 
  • 1 takje rozemarijn (alleen de naaldjes) 
  • 100 g groene kool (fijngesneden) 
  • 1 blik grote witte bonen à 400 g (uitgelekt)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Verhit 2 el olijfolie in een ovenbestendige pan met dikke bodem. 
  3. Bak hierin de worstjes om en om bruin. 
  4. Haal de worstjes uit de pan. 
  5. Bak in het overgebleven braadvet de ui zachtjes aan tot hij zacht begint te worden.
  6. Voeg dan de knoflook, bleekselderij en wortel toe aan de ui en deze bak 2 min. zachtjes mee. 
  7. Voeg ook de tomaat toe en laat 5 min. sudderen. 
  8. Roer vervolgens alle ingrediënten af en toe door. 
  9. Voeg de bouillon, tijm, rozemarijn, groene kool en witte bonen toe. 
  10. Breng aan de kook. 
  11. Sluit de deksel en schuif in het midden van de voorverwarmde oven. 
  12. Laat 40 min. zachtjes garen. 
  13. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  14. Schep de soep op 4 borden en bedruppel met de rest van de olijfolie. 
  15. Meng 1 el citroenrasp met 2 el gehakte peterselie en ½ el gehakte knoflook. Strooi op het laatst over de soep.

Tip: Dit gerecht is lekker met brood.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).