Een cocktailfavoriet
Arette tequila
Tequila Arette Blanco is een van Mexico’s favoriete tequila’s. Deze tequila wordt gemaakt met 100% blauwe agave uit de regio van de gelijknamige stad Santiago de Tequila. Arette behoort tot de beste premium tequila’s uit Mexico. De receptuur wordt al generaties lang zorgvuldig beheerd. En nu kun jij de tequila van Arette ontdekken en ervaren.
Arette Tequila is vernoemd naar het beroemde paard Arete, waarmee Generaal Humberto Marile twee gouden medailles won tijdens de Olympische Spelen in London van 1948. De broers Jaime en Eduardo Orendain runnen El Llano, de distilleerderij waar al vanaf 1926 Arette Tequila wordt gemaakt. Santiago de Tequila in de provincie Jalisco, is de hoofdstad van tequila en ook de thuisbasis van Arette. Arette Tequila wordt uitsluitend gemaakt van 100% blauwe agave, die in en rondom de terreinen van El Llano groeien. Deze agave planten groeien maar liefst 7-8 jaar, voordat zij rijp genoeg zijn om te kunnen worden geoogst.
3 SOORTEN
Tequila wordt ingedeeld in drie categorieën, namelijk: blanco, reposado en anejo. Deze categorieën worden bepaald naar gelang de tequila op vat heeft gelegen; maximaal 2 maanden (blanco), 2 maanden tot 12 maanden (reposado) en 12 maanden tot 36 maanden (anejo). De blanco tequila van Arette wordt niet op vat gelegd en heeft daarmee alle fantastische kenmerken van een blanco laagland tequila; veel mineralen-, citrus-, zoutige- en kruidige noten. Een heerlijke tequila om te combineren met vis, schelp- en schaaldieren.
COCKTAIL: PALOMA
Met deze cocktail (her)ontdek je de liefde voor tequila. De Paloma is gemakkelijk te maken, maar heeft ontzettend veel smaak.
Ingrediënten
- 60 ml Arette Blanco
- 30 ml grapefruitsap
- 10 ml limoensap
- Soda water
- 1 longdrink vol ijs
- 1 stukje grapefruit
Bereiding
- Schenk alle ingrediënten in de longdrink en vul deze vervolgens met ijs.
- Top het af met soda water.
- Maak het geheel af met een stukje grapefruit en een rietje.
COCKTAIL: BANDITO BLANCO
Een verrassende twist op de Margarita.
Ingrediënten
- 60 ml Arette Blanco
- 25 ml limoensap
- 10 ml Licor 43
- 10 ml vanillesiroop
- 1 cocktail glas met gebroken ijs
- 1 cocktail shaker
- 1 cocktail strainer
- 1 cocktail fine strainer
- 1 partje limoen
Bereiding
- Voordat je met de bereiding van de cocktail begint, vul je het cocktailglas vol met gebroken ijs. Dit zorgt ervoor dat het glas afkoelt.
- Doe vervolgens de Arette, limoensap, Licor 43 en vanillesiroop in een cocktail shaker.
- Vul de shaker vol met ijs, sluit de shaker af met het bovenste deel en shake de cocktail voor 8 – 10 seconden.
- Gooi het gebroken ijs uit het cocktail glas.
- Strain de cocktail vervolgens met zowel een strainer als een fine strainer in het glas.
- Garneer de Bandito Blanco met een partje limoen. Enjoy!
COCKTAIL: TQ
De pittige tequila cocktail voor gevorderden.
Ingrediënten
- 30 ml Arette Blanco geïnfuseerd met chili en kaneel
- 15 ml Dolin Rouge Vermout
- 25 ml limoensap
- 20 ml ananassiroop
- 1 verse eiwit
- 1 chili peper
- 1 stokje kaneel
Benodigdheden
- 1 cocktail glas
- 1 cocktail shaker
- 1 cocktail strainer
- 1 cocktail fine strainer
Bereiding
Voordat je de TQ cocktail kunt maken, moet je enkele voorbereidingen treffen. Zo moet je de smaken van de chili pepers en kaneel in de tequila van Arette weten te krijgen. Het is eigenlijk heel makkelijk: snijdt de chili peper niet volledig door laat deze in de fles Arette zakken. Doe het kaneelstokje ook in de fles. Zo trekken de smaken in de tequila. Hoe langer je de tequila laat staan, hoe meer de smaken van de chili peper en het kaneelstokje in de tequila komen. Pas op: als je het kaneelstokje en de chili peper te lang in de tequila laat, dan krijg je een tequila die te pittig is en de smaak van te veel overheerst. Zorg er dus voor dat je de chili peper en het kaneelstokje na maximaal 6 uur uit de fles zeeft.
- Vul eerst een cocktail glas vol met gebroken ijs.
- Doe daarna alle ingrediënten inclusief het eiwit in een cocktail shaker. Maak je vooral geen zorgen: doordat je de cocktail met alcohol en ijs shaket, dood je eventuele bacteriën. Het eiwit zorgt eigenlijk voor een heerlijke romige textuur en volle smaak. Voor deze cocktail moet je iets langer shaken om een mooie witte laag te krijgen. Shake de cocktail dus voor 15-20 seconden.
- Gooi het gebroken ijs uit het cocktail glas.
- Strain de cocktail door een strainer en een fine strainer.
- En dan heb je een heerlijke romige cocktail met een verrassende romige smaak.
ONTDEK MEER!
Meer ontdekken over sterke dranken? Lees alles over de verschillende sterke dranken! Ontdek alles over tequila, wodka of limoncello. Meer een fan van cocktail? Deze dranken zijn de basis zijn van jouw favoriete cocktails! Bekijk alle cocktail- en mixrecepten!