Skip to main content

Alles over


Sambuca

Sambuca
Sambuca

Sambuca: dé Italiaanse likeur met kenmerkende anijssmaak. Echte Italianen zweren bij een glas sambuca na de maaltijd. Wil je meer weten over deze zoete likeur? Lees dan snel verder! Wij vertellen je alles over de herkomst van sambuca, hoe je deze drank zelf maakt en hoe je ‘m het beste drinkt.

Bekijk alle sambuca

Sambuca: een echte Italiaanse likeur

Het is echt Italiaans om een heerlijke maaltijd af te sluiten met een sterk drankje. Met sambuca zit je altijd goed. De smaak van anijs is perfect te combineren met een espresso of cappuccino. De zoete, drop-achtige smaak van de sambuca en de bittere tonen van koffie zetten je smaakpapillen op scherp.

Hoe drink je Sambuca?

Traditioneel worden er drie koffiebonen toegevoegd aan een glas Sambuca, symboliserend gezondheid, geluk en welvaart. Voor een extra smaakbeleving kun je de drank aansteken voordat je hem drinkt, een techniek die bekendstaat als 'Sambuca con la mosca'. De gebrande koffiebonen versterken de anijssmaak. Drink hem dus als shot, of geniet wat langer van de smaak door van de Sambuca te nippen. Salute!

sambuca

Zelf anijslikeur maken

Natuurlijk kun je in de winkel een fles sambuca kopen, maar het is ook ontzettend leuk om deze zelf te maken. Anijslikeur maken kost wat tijd, maar het is zeker niet moeilijk. Je hebt namelijk maar vijf ingrediënten nodig om deze iconische likeur te maken. Lees hieronder hoe je zelf sambuca maakt:

Ingrediënten

  • Witte rum (ongeveer 600ml)
  • 200 gram suiker
  • Een theelepel venkelzaad
  • Een theelepel korianderzaad
  • Een theelepel anijszaadjes

ZO MAAK JE ‘M:

  • Doe de zaadjes samen met de suiker in een schone, droge fles
  • Voeg de rum eraan toe en sluit de fles goed af
  • Laat de inhoud vier weken intrekken op kamertemperatuur
  • Schud de fles één keer per week. Zo kunnen alle ingrediënten goed in de rum trekken
  • Filter na de sambuca vier weken (bijvoorbeeld door een koffiefilter)

Sambuca maken vergt wat geduld, maar dan heb je ook wat. Na vier weken heb jij heerlijke, zelfgemaakte sambuca.

Drink ‘m volgens Italiaanse traditie: geflambeerd met drie koffiebonen.

OOK HEEL LEKKER: EEN SAMBUCA COCKTAIL

Sambuca is niet alleen heel lekker om puur of op de traditioneel Italiaanse wijze te drinken, maar doet het ook heel goed in cocktails. Maak bijvoorbeeld eens een variatie op de klassieke Manhattan cocktail: de Manbuca!

manbuca

Ingrediënten

Zo maak je ‘m:

  • Vul een shaker met ijs
  • Voeg de whisky, martini, sambuca en Angostura bitters toe
  • Roer het geheel door elkaar
  • Schenk het mengsel in een martini glas en garneer met de cocktailkersen

Meer over sterke dranken

Wil je meer ontdekken over de verschillende sterke dranken? Lees alles over de verschillende merken en soorten sterke drank. Of bekijk alle cocktailrecepten.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.