Skip to main content

Nieuw


Copper Dog whisky

Copper Dog whisky

Lang geleden dronken medewerkers van distilleerderijen zo nu en dan een druppeltje whisky door gebruik te maken van een 'copper dog': een pijp die ze verborgen in hun broekspijp. Deze rakkers uit Speyside vormen de inspiratie voor deze unieke mix die bestaat uit wel acht single malt whisky's, die langzaam in elkaar geblend zijn in oude, eiken vaten. Een whisky die makkelijk wegdrinkt met een aroma van rijp fruit en een subtiele, pittige afdronk. Voor het eerst gemaakt in het Craiggellachie Hotel. 

The Craigellachie Hotel

Het idee van Copper Dog is ontstaan in dit hotel, gelegen in het hart van Speyside. Gebouwd in 1893, was het hotel een plek waar lokale bevolking, distilleerderij werkers en reizigers verhalen uitwisselden. Deze verhalen gingen over hun Copper Dogs en de smokkelhandel. 

In 2014 kocht de zakenman Piers Adam, eigenaar van ‘s werelds meest invloedrijke bars en clubs, het hotel. De pub van het hotel noemt hij The Copper Dog en hij begint ook met het maken van een whisky met dezelfde naam. Copper Dog is een eerbetoon aan de hardwerkende distillery medewerkers. Reizigers en lokale bevolking drinken tegenwoordig nog steeds in deze pub.

Stuart Morrison, Master Blender van Copper Dog

"Ik ben van huis uit al vrij bevooroordeeld, maar toch denk ik dat whisky de beste soort sterke drank is. Mijn definitie van een goede whisky is er één zonder teveel toeters en bellen, maar die net complex genoeg is om met alles te combineren. Met COPPER DOG beschikken we over een whisky die zowel veerkrachtig is als rijk aan smaak. Wij bieden onze klanten een whisky, maar zij beslissen zelf de manier waarop zij ervan genieten, terwijl ze luisteren naar het verhaal en de plaats achter de drank. Het karakter, de diversiteit aan smaken die in Speyside worden gecreëerd, is duidelijk aanwezig: onder andere knapperige appel, pittige citrus, gedroogd fruit, vanille en een aromatisch kruid. In mijn ogen vertegenwoordigt COPPER DOG de regio op een perfecte manier." 

image

Ginger Dog

Ingrediënten:

  • 50 ml Copper dog 
  • 150 ml Ginger ale 
  • Pruimenbitter (optioneel) 
  • IJsblokjes 

Bereiding:

  • Doe de ijsblokjes en Copper Dog in een highball.
  • Top af met de Ginger Ale.
  • Voeg eventeel wat scheuten pruimenbitter toe.
  • Garneer met een schijfje sinaasappel. 

image

Appel Dog

Ingrediënten: 

  • 50 ml Copper Dog 
  • Appelsap 
  • IJsblokjes 
  • Groene appel 

Bereiding: 

  1. Doe het ijs en de Copper Dog in een glas.
  2. Top af met appelsap. 
  3. Garneer met een partje appel.

Lees meer over whisky

Meer lezen over whisky? Zoals over Schotse whisky's of nog specifieker: Speyside. Maar ook alles over de geschiedenis van whisky lees je in de artikelen hieronder. 

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.