Wijn en spijs combinatie
Welke wijn bij vegetarische gerechten?
Salades
Ben jij gek op sla en knabbel je maar al te graag alles weg wat groen is? Kies een witte wijn die de zurige kant van de salade kan overstemmen en eentje die niet te bitter is. Rucola is bijv. bitter genoeg van zichzelf.
Deze wijnen kies je:
Rood: past meestal minder goed bij salades dan witte wijn
Wit: verdejo, grüner Veltliner of een sauvignon blanc of een vinho verde
Salade met dressing? Houd de dressing fris en mild. Wijnen krijgen het moeilijk bij een zure dressing.
Wortels, Bietjes, Aubergine en Paprika
Rooster jij het liefst al je groenten met wat exotische kruiden zoals marsala mixes, kurkuma en kaneel? Zoek dan naar rode of witte wijnen die zich goed laten combineren met kruiden.
Deze wijnen kies je:
Rood: Zinfandelof Grenache
Wit: grüner Veltliner, sauvignon blanc of een moscatel
Champignons en paddenstoelen
Pompoen, peulvruchten en koolsoorten
Combineer deze aardse winter- en peulgroenten met volle en krachtige wijnen.
Deze wijnen kies je:
Rood: pinot noir,cabernet sauvignon, merlot, sangiovese, tempranillo
Wit: chardonnay, viognier, verdicchio
Meer inspiratie?
Op zoek naar (vegetarische) inspiratie? Bekijk al onze heerlijke recepten dan eens! Je kunt je ook verder verdiepen in de verschillende basissmaken in wijn en hoe deze te combineren met eten. Kom maar op met die dinner parties. Jij weet nu precies welke wijn er past bij die lekkere vegetarische gerechten.