Ontdek onze merken
Chandon Garden Spritz
CHANDON Garden Spritz is een buitengewone spritz. Gemaakt met een mousserende wijn en ambachtelijk gemaakte likeur van specerijen en sinaasappelen. Klaar om te drinken. Het bevat 50% minder suiker dan andere spritz en wordt duurzaam gemaakt. Dit drankje gaan we deze zomer veel tegenkomen.
BEKROONDE MOUSSERENDE WIJN MET AMBACHTELIJK GEMAAKTE SINAASAPPELLIKEUR
De kruidige smaken in cominatie met sinaasappelen vormen de basis voor een heerlijk zomerdrankje. De innovatieve, Argentijnse wijnmakers van CHANDON werden geïnspieerd door de bittere smaken van lokale dranken als yerba maté en fernet. De sinaasappelbitters en de mousserende wijn geven samen een verfrissende spritz.
DE ALLERBESTE INGREDIËNTEN GEVEN DE PERFECTE SPRITZ
Op een pesticidevrije, duurzame boerderij in Argentinië worden de sinaasappelen verbouwd. Aan de gedroogde schillen in druivenbrandenwijn worden gesepecteerde kruiden uit de hele wereld toegevoegd die samen zorgen voor een frisbittere smaak.
CHANDON is het grootste mousserende wijnlandgoed ter werld. CHANDON is een gemeenschap van wijnmakers over de hele wereld. Een telg van het grootste champagnehuis Moët & Chandon. Avontuurlijkheid zit in de genen van dit zelfstandige en innovatieve maison.
WAAR WE VOOR STAAN
CHANDON is een community die het belangrijk vindt om het maken van mousserende wijnen steeds weer opnieuw uit te vinden. Het is een community die een sterke verbondenheid heeft met de aarde. Het is een zeer inclusieve gemeenschap van 16 wijnmakers van 7 verschillende nationaliteiten. die samenwerken om kennis te delen en nieuwe dingen uit te vinden.
Probeer de CHANDON Garden Spritz
CHANDON Garden Spritz is gemaakt van een top-cuvée van de mousserende wijn. Deze wordt gemaakt van chardonnay, pinot noir en semillon. Hier worden sinaasappelbitters aan toegevoegd die zorgen een verrukkelijke spritz.
Spritz wordt het drankje van deze zomer.
Deze licht-oranje bruisende wijn is licht kruidig en bitterzoet en heeft zomerse citrustonen. Deze spritz is heerlijk als zomers aperitief en smaakt ook goed bij Aziatisch eten, sushi, gedroogd fruit en noten.
Serveer CHANDON Garden Spritz in een copa-glas met een aantal blokjes ijs. Garneer hem met een schijfje (gedroogde) sinaasappel en een takje rozemarijn en je hebt een prachtige zomercocktail.
Proost! Op élk moment.
Leuk om te weten:
WIJ ZIJN DUURZAAM
- 100% van onze sinaasappels zijn vrij van residuele pesticiden,
- 100% van onze sinaasappels worden gekocht van een familieboerderij met gecertificeerde duurzaamheid,
- Geen kunstmatige kleurstoffen,
- Geen kunstmatige smaakstoffen,
- 100% van het sap dat we uit de sinaasappels halen, wordt gedistribueerd naar lokale scholen & gaarkeukens,
- 5 ton afval (zaden, schillen & pulp) wordt gebruikt als compost in onze wijngaarden,
- 750g is het gewicht van onze fles. Dat is 25% lichter dan de gemiddelde fles mousserende wijn, waardoor het één van de meest duurzame flessen is in deze categorie.
Ana Paula Bartolucci is wijnmaker bij CHANDON Argentina en maakt ook de CHANDON Garden Spritz: "Voor dit recept bestudeerden onze wijnmakers sinaasappels alsof het druiven waren. Om zo de best mogelijke spritz-ervaring te creëren. We hebben gekozen voor een traditionele, duurzame familieboerderij, die geen pesticiden op de sinaasappels gebruikt. Dat was belangrijk voor ons, omdat we alleen de schillen gebruiken. We zochten de allerbeste oogsttijd om die specifieke aroma's te krijgen die we wilden. In 2020 kochten we 25 ton sinaasappelen. We schenken het sap aan lokale scholen en gaarkeukens. We maken de schillen op verschillende manieren - vers, gemacereerd en gebakken om een karamel-, chocolade- of gekonfijte smaak te geven. De geur tijdens het koken is ongelooflijk! De kruiden en specerijen die we gebruiken komen van over de hele wereld en we macereren ze allemaal.”
Eind jaren '50 ging Robert-Jean de Vogüé, toen president van Moët & Chandon, op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor mousserende wijn. Hij kwam in Mendoza, Argentinië terecht en ontdekte dat hier de perfecte terroir was voor fruitige bubbels van wereldklasse. Hij combineerde dit met de know-how van het bedrijf en dit was het begin van een nieuw huis dat tot op de dag van vandaag uitblinkt in innovatieve en kwalitatieve wijnen.