De druif achter de wijn
Nebbiolo
Nebbiolo is de druif achter de krachtpatser Barolo. En die druif is behoorlijk kieskeurig, want alleen in Noord Italië doet hij het goed. Maar daar krijg je veel voor terug: rode krachtige wijnen die barsten van de kersen, anijs en de tannines. Precies waar jij van houdt? Ontdek de druif achter de wijn.
Nebbiolo in het kort:
Een rode wijn met een hoog tanninegehalte en een hoge zuurgraad. Een krachtige wijn met veel karakter.
- Smaakt naar: kersen, leer, klei, anijs
- Komt vooral uit: Noord Italië
- Decanteren? Ja, zo’n 45 min - 2 uur voor schenken
- Vind je terug in deze wijnen: Barolo en Barbaresco
De nebbiolo-druif wordt vooral verbouwd in het noorden van Italië. De opbrengst van deze druif is vrij laag. Wijnen van nebbiolo zijn intens van smaak en hebben een aards aroma, dat doet denken aan dat van truffels. Door de hoge zuurgraad en veel tannine zijn jonge wijnen vaak wat stroef van smaak.
Als Nebbiolo’s de kans krijgen te rijpen, worden ze minder hard en veel geuriger. De beroemde Barolo en Barbaresco, uit Piemonte, worden van Nebbiolo gemaakt.
LEKKER BIJ…
Nebbiolo is veelzijdig, je kunt het goed combineren met allerlei gerechten. De combinatie van elegante aroma’s en krachtige tannines maken de wijn de perfecte match met stevige gerechten.
Drink je glas barolo met:
-
Vlees: wat dacht je bijvoorbeeld van een goed stuk gebraden rood vlees?
-
Truffelgerechten zoals een truffelrisotto
IS NEBBIOLO ALTIJD EEN DURE BAROLO?
MEER OVER WIJN
Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven.
Of wil je gewoon weten welke wijn jij eigenlijk het lekkerst vindt: doe dan nu de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete wijnen!