Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


ViƱa la Rosa

Vina la Rosa
Vina la Rosa

Viña la Rosa ontstond in 1824 toen Francisco Ossa y Mercado, een mijnbouwondernemer uit het noorden van Chili, een landgoed kocht in centraal Chili. Uiteindelijk werd dit landgoed overgedragen aan zijn oudste zoon, Gregorio. Vandaag de dag is Viña la Rosa in handen van de zesde generatie van het gezin, geleid door Ismael Ossa. Wij vertellen je meer over de wijnen van Viña la Rosa.

Bekijk alle viƱa la rosa wijnen

WIJNEN VAN WERELDKLASSE

Ismael Ossa produceert uitstekende wijnen van wereldklasse. Om dat doel te bereiken heeft Viña la Rosa meer dan 600 hectare wijngaarden geplant in de Peumo regio van de Cachapoal Valley. Belangrijk voor Viña la Rosa is het duurzaam produceren met respect voor werknemers,  leveranciers en naastgelegen gemeenschappen. 

Flessen Viña la Rosa
Flessen Viña la Rosa

TRADITIONELE WIJNGEBIEDEN

De wijngaarden van Viña la Rosa liggen in Peumo, Cachapoal Valley, een van de meest traditionele wijngebieden van Chili. Peumo ligt 140 kilometer ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago, en op slechts 65 km van de kust. Cachapoal staat erom bekend dat het één van Chili's langste en meest consistente rijpingsseizoenen heeft. Hierdoor is het gemakkelijk om een goed rijpingsniveau te bereiken zonder dat de mooie zuren verloren gaan.

Zonnige dagen, koude nachten

De Cachapoal Valley heeft een mediterraans klimaat dat ideaal is voor hoge kwaliteits-druiven. Het Pacific Coast gebergte beschermt de wijngaarden tegen de koude en vochtige winden van de Stille Oceaan. Dit zorgt ervoor dat de druiven effectief rijpen. Regenachtige winters (gemiddeld 600 mm per jaar) worden gevolgd door zonnige dagen met een verkoelende wind uit het zuiden. De zomer brengt gemiddelde dag- en nachttemperaturen van 20°C met koude, relatief droge nachten en dagen met veel zon. Dit is goed voor de kleur en frisheid van de wijn.

Chief Winemaker, Gonzalo Cárcamo
Chief Winemaker, Gonzalo Cárcamo

DRUIVEN VAN VIÑA LA ROSA

De wijngaarden van Viña la Rosa liggen dicht bij de bergen en hebben een diepe, zanderige klei-leemtextuur grond met weinig steen in de bodem. De verschillende druiven van Viña la Rosa groeien op verschillende wijngaarden. Dit zijn de druiven die groeien op de wijngaarden van Viña la Rosa: Carmenère, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Syrah, Malbec, Chardonnay, Sauvignon blanc, Petit verdot en Pinot noir

 

Enjoy memorable, pleasure-filled times that will transport you to the magic and purity of our vineyards and the purity that bring them to life! Salud!

Viña la Rosa makers
DE WIJNEN VAN VIÑA LA ROSA

BIJZONDERE WIJN: LA ROSA OSSA

Vina la Rosa Ossa  sixth generation is de icoonwijn van Viña la Rosa. Een eerbetoon aan de zesde generatie van de Ossa familie. Deze wijn vertegenwoordigt de toewijding van de nieuwe generatie die de uitdaging aan zijn gegaan om wijnen van de hoogste kwaliteit te maken, maar dan wel op een duurzame manier.

Proef ook deze wijnen:

La Rosa Carménère
Een eerbetoon aan de oorsprong, mensen en streek van Viña la Rosa; La Rosa Carménère werd geboren na een grondige studie van de bodem waar de beste druiven van het gebied vandaan kwamen.

La Capitana Carmenère
Deze wijn weerspiegelt de onmisbare kenmerken van het wijnhuis. De naam Capitana komt van de allergrootste palmboom van dit wijnhuis. Deze staat midden tussen de wijngaarden. Hier groeit de carmenèredruif die van oorsprong uit Frankrijk komt, maar waarmee uitstekende wijnen worden gemaakt in Chili.

T-BONE STEAK MET GREMOLATA EN POMPOENPITTEN

Dit recept is heerlijk in combinatie met een La Capitana Single Vineyard Carmenere

Ingrediënten (voor 2 personen

  • 1 T-bone steak (300 gram)
  • 1 eetlepel boter
  • Zeezout en versgemalen peper naar smaak

Voor de gremolata:

  • ½ kopje peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 groene olijven, ontpit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ eetlepel SOFRUCO citroensap
  • 1 ½ eetlepel citroenzeste
  • ¼ kopje SOFRUCO pompoenpitten

image

zo maak je het

De Gremolata

  1. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Schud de pan voortdurend om te voorkomen dat ze verbranden. Haal de zaden uit de koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Doe de peterselie, olijfolie, groene olijven, kappertjes, knoflook, pompoenpitten, citroensap en -rasp in een keukenmachine en verwerk het tot een pasta. Zet apart.
  3. Kruid het vlees aan beide kanten met zout. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en braad het vlees 8 minuten aan elke kant tot het mooi bruin is van buiten en sappig van binnen. Voeg de boter toe en bestrijk het vlees goed. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  4. Serveer de biefstuk met de gremolata.

 

MEER WIJN EN INSPIRATIE

Wil je meer weten over de verschillende wijnlanden? Lees dan alles over bijvoorbeeld OostenrijkItaliëSpanjeChili en Frankrijk. Ook kun je alles lezen over de verschillende wijnsoorten en druiven. Of lees een van de onderstaande artikelen voor meer wijninspiratie.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.