Skip to main content

PREIFRITTATA MET ZALM


Frittata is warm heerlijk als hoofdgerecht, maar koud ook lekker als lunch!


image

Ingrediënten

1 kg prei
6 middelgrote eieren
5 el tarwebloem
295 g semi-gedroogde tomaten
50 g pompoenpitten
1 el balsamicoazijn
75 g rucola slamelange
250 g warmgerookte zalmfilets

Bereidingswijze

  1. Was de preien, bewaar het donkergroene gedeelte. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte in de lengte in zo dun mogelijke linten. Klop de eieren los in een grote kom en meng de prei erdoor. Bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout, meng goed en laat 10 min. staan.
  2. Laat ondertussen de tomaten uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de knoflook uit het potje van de tomaten fijn en voeg toe aan het preimengsel.
  3. Verdeel 4 el tomatenolie over 2 grote koekenpannen en verhit op middelhoog vuur. Verdeel het preimengsel over de pannen en druk goed plat met een spatel. Bak de frittata's in 6 min. aan een kant goudgeel. Keer om met behulp van een bord. Laat een frittata uit een pan op het bord schuiven, zet de pan op z'n kop op het bord en keer het geheel om, zodat de frittata's met de gebakken kant naar boven in de pan liggen. Bak nog 7 min. op laag vuur.
  4. Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur knapperig. Meng 1 el tomatenolie met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Roer samen met de tomaten en de kappertjes uit het potje van de tomaten door de slamelange.
  5. Verdeel de zalm in stukken, verdeel samen met de sla en de pompoenpitten over de frittata's en serveer.

Bereidingstip: Bewaar het donkergroene gedeelte van de prei in een hersluitbare zak in de vriezer en gebruik met andere rauwe groenterestjes voor het trekken van een groentesoep.

Dranken die passen bij dit gerecht:

UIT PROEF! 1 2023

PROEF! Magazine is een digitaal magazine speciaal voor Premium members. En dit magazine staat vol inspiratie: interviews met wijnmakers, recepten met bijpassende wijnen, het laatste nieuws, trends, alles wat je als wijnkenner óf -liefhebber wil weten. En met 1 klik zit je favoriete fles in de winkelmand!
Inhoudsopgave van PROEF 1 2023>

MIJN GALL & GALL PREMIUM

Met Mijn Gall & Gall Premium ontvang je naast het PROEF! Magazine in je mailbox nog veel meer voordelen. Zo krijg je 10% korting op wijnen, bubbels, whisky en alcoholvrije dranken en speciale Premiumdeals. Ook spaar je 2x zo snel Air Miles en krijg je toegang tot speciale events en proeverijen. Voor maar 10 euro per jaar profiteer je een jaar lang van alle voordelen.

Orzo met spinazie en kruiden

Homemade lentepasteitjes

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.