Skip to main content
San Silvestro Dolcetto d'Alba Primaio
Italië

Fresh Red

2e fles 50% korting

San Silvestro Dolcetto d'Alba Primaio

Italië - Dolcetto 2023 75CL 12,5%

Piemonte staat bekend om de barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. Zijn wijnen worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte.

Piemonte staat bekend om de druiven barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. De wijnen die hij oplevert, worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte. Niet alleen vanwege het toegankelijke karakter van de wijnen, maar ook omdat dolcetto culinair breed inzetbaar is. De Dolcetto d'Alba Primaio komt niet in aanraking met hout, maar rijpt op roestvrijstalen tanks. Hij is ongecompliceerd en fruitig met rijpe bessen en lichte tannines. Drink hem jong. Lekker in combinatie met vitello tonnato of pasta carbonara.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen
San Silvestro Dolcetto d'Alba Primaio

Italië 2023 75CL

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis

Alles over San Silvestro Dolcetto d'Alba Primaio

Piemonte staat bekend om de barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. Zijn wijnen worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte.

Piemonte staat bekend om de druiven barbera en nebbiolo. Dolcetto is de derde blauwe druif van de streek. De wijnen die hij oplevert, worden gezien als de alledaagse wijnen van Piemonte. Niet alleen vanwege het toegankelijke karakter van de wijnen, maar ook omdat dolcetto culinair breed inzetbaar is. De Dolcetto d'Alba Primaio komt niet in aanraking met hout, maar rijpt op roestvrijstalen tanks. Hij is ongecompliceerd en fruitig met rijpe bessen en lichte tannines. Drink hem jong. Lekker in combinatie met vitello tonnato of pasta carbonara.

Lekker bij tonijn

Ons verhaal

Italië, Piemonte
Italië, Piemonte
Costa di Bussia Italië, Piemonte
In 1873 ontvangt de 22-jarige apotheker Luigi Arnulfo een brief van zijn neef die hem zijn landgoed aanbiedt. Hij hapt toe en wordt wijnproducent. Hij weet de wijnen uit de Langhe regio, met name de Barolo wijnen, succesvol te exporteren naar Noord-Amerika. Met de dood van Arnulfo begint echter het verval. Zijn dochter Carolina neemt de zaken over tot ze in 1975 kinderloos overlijdt. Pas in 1988 wordt er opnieuw geïnvesteerd in dit historische wijnbedrijf door de broers Paolo en Guido Sartirano van San Silvestro. Sinds de overname is Costa di Bussia op de weg terug. Inmiddels behoren de wijnen weer tot de top en is het domein voorzien van een museum, tasting room en luxe gastenkamers.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.