Royal Red
Serradenari barolo
Italië - Nebbiolo 2020 75CL 14%
Single vineyard Barolo afkomstig uit een van de hoogstgelegen wijngaarden van de streek: Serradenari. Uiteraard gemaakt van 100% nebbiolo-druiven. Je proeft pruimen, viooltjes en tabak. Heerlijk bij truffelpasta, gegrild rood vlees of wild. Decanteren wordt aangeraden.
Net als in de Bourgogne zijn de wijngaarden van Barolo volledig in kaart gebracht. En – niet onbelangrijk – de wijnmakers kiezen ervoor om de nebbiolo-druiven afkomstig van verschillende wijngaarden apart te vinifiëren en op de markt te brengen. Zo maakt Ratti, een van de meest vooruitstrevende producenten uit de streek, deze single vineyard Barolo Serradenari. Met een hoogte van 500 meter boven zeeniveau behoort Serradenari tot de hoogstgelegen wijngaarden van Barolo. Dat zorgt voor een precieze wijn met een verleidelijk karakter. Je proeft pruimen, viooltjes en tabak. Nu op dronk, maar kan nog jaren liggen. Serveer hem bij pastagerechten met truffel of paddenstoelen. Ook heerlijk bij gegrild rood vlees, wild of stoofgerechten met specerijen.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Serradenari barolo
Single vineyard Barolo afkomstig uit een van de hoogstgelegen wijngaarden van de streek: Serradenari. Uiteraard gemaakt van 100% nebbiolo-druiven. Je proeft pruimen, viooltjes en tabak. Heerlijk bij truffelpasta, gegrild rood vlees of wild. Decanteren wordt aangeraden.
Net als in de Bourgogne zijn de wijngaarden van Barolo volledig in kaart gebracht. En – niet onbelangrijk – de wijnmakers kiezen ervoor om de nebbiolo-druiven afkomstig van verschillende wijngaarden apart te vinifiëren en op de markt te brengen. Zo maakt Ratti, een van de meest vooruitstrevende producenten uit de streek, deze single vineyard Barolo Serradenari. Met een hoogte van 500 meter boven zeeniveau behoort Serradenari tot de hoogstgelegen wijngaarden van Barolo. Dat zorgt voor een precieze wijn met een verleidelijk karakter. Je proeft pruimen, viooltjes en tabak. Nu op dronk, maar kan nog jaren liggen. Serveer hem bij pastagerechten met truffel of paddenstoelen. Ook heerlijk bij gegrild rood vlees, wild of stoofgerechten met specerijen.