Vol & rijk
Exclusief
The Glenrothes 25 Years
Schotland - Malt 70CL 43%
Let op dit is een artikel met beperkte oplage OP=OP!
Romige karamel en Zwitserse melkchocolade overgieten geplette perziken en zacht steenfruit. Hints van marsepein vermengen zich met schemerige jasmijn en zoete specerijen. Aromatisch korianderzaad ontvouwt zich en blijft hangen. Smaak en geur vermengen zich in weelderige harmonie.
*Maximaal 1 fles per klant.
Na bijna 150 jaar whisky maken op hun privédomein in Rothes, Speyside, hebben ze de balans geleerd tussen maken en laten zijn. Echte wijsheid is weten wanneer je moet werken en, wat cruciaal is, wanneer je moet wachten.
Na een kwart eeuw de tijd te hebben genomen, ontwikkelt de elegantie van deze knapperige en fruitige spirit zich met een luxueuze diepte.
First fill sherry-seasoned eikenhouten vaten worden geselecteerd om intense en rijke smaken te leveren, en ze gebruiken twee soorten eiken om verschillende smaakprofielen te leveren. Voor The 25 gebruiken ze een relatief hoog aandeel first fill sherrygeroosterde eiken vaten.
Dit is bijna evenredig verdeeld tussen Amerikaans en Europees eiken voor een mooie balans van zoetheid, kruidigheid en diepte.
Een klein percentage refill en bourbon vaten wordt gebruikt om de whisky in balans te brengen. Dit helpt ook om de complexiteit van de vloeistof te verbeteren, zodat de karakteristieke fruitige en delicate new make karakter niet wordt overheerst door hout.
Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel hout een belangrijke rol speelt in de rijping, tegen deze leeftijd de evolutie van de new make spirit zelf een significante impact begint te hebben op het algehele smaakprofiel, door de ontwikkeling van geur, verfijning en een aromatische kwaliteit, die de van hout afgeleide smaken aanvult. Door de spirit tot 25 jaar te laten rijpen, wordt deze kwaliteitsverandering in de loop van de tijd benadrukt.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over The Glenrothes 25 Years
Let op dit is een artikel met beperkte oplage OP=OP!
Romige karamel en Zwitserse melkchocolade overgieten geplette perziken en zacht steenfruit. Hints van marsepein vermengen zich met schemerige jasmijn en zoete specerijen. Aromatisch korianderzaad ontvouwt zich en blijft hangen. Smaak en geur vermengen zich in weelderige harmonie.
*Maximaal 1 fles per klant.
Na bijna 150 jaar whisky maken op hun privédomein in Rothes, Speyside, hebben ze de balans geleerd tussen maken en laten zijn. Echte wijsheid is weten wanneer je moet werken en, wat cruciaal is, wanneer je moet wachten.
Na een kwart eeuw de tijd te hebben genomen, ontwikkelt de elegantie van deze knapperige en fruitige spirit zich met een luxueuze diepte.
First fill sherry-seasoned eikenhouten vaten worden geselecteerd om intense en rijke smaken te leveren, en ze gebruiken twee soorten eiken om verschillende smaakprofielen te leveren. Voor The 25 gebruiken ze een relatief hoog aandeel first fill sherrygeroosterde eiken vaten.
Dit is bijna evenredig verdeeld tussen Amerikaans en Europees eiken voor een mooie balans van zoetheid, kruidigheid en diepte.
Een klein percentage refill en bourbon vaten wordt gebruikt om de whisky in balans te brengen. Dit helpt ook om de complexiteit van de vloeistof te verbeteren, zodat de karakteristieke fruitige en delicate new make karakter niet wordt overheerst door hout.
Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel hout een belangrijke rol speelt in de rijping, tegen deze leeftijd de evolutie van de new make spirit zelf een significante impact begint te hebben op het algehele smaakprofiel, door de ontwikkeling van geur, verfijning en een aromatische kwaliteit, die de van hout afgeleide smaken aanvult. Door de spirit tot 25 jaar te laten rijpen, wordt deze kwaliteitsverandering in de loop van de tijd benadrukt.