Vol & rijk
White Heather 15 Years
Schotland - Blend 70CL 46%
Voor de White Heather 15 Years heeft Billy Walker gebruikt gemaakt van zijn kenmerkende blending methode. De geselecteerde vaten geven diepte aan de uiteindelijk whisky, daarnaast geeft ook een betere structuur en complexiteit aan de blend. Zoete tonen zijn kenmerkend voor deze whisky. Je proeft lagen van stroop, heidehoning en Butterscotch, gevolgd door sinaasappelschil, grapefruit en amandelen.
De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden. Voor de White Heather 15Y Years heeft Billy Walker gebruikt gemaakt van zijn kenmerkende blending methode. Hiervoor ondergaan whisky’s hun eerste rijping van ten minste twaalf jaar in sherry vaten, first fill ex-bourbon vaten, of second fill vaten. De whisky’s werden van hieruit samengevoegd en kregen een tweede rijping van drie jaar in PX-puncheons, Amerikaans nieuw eikenhouten vaten en Oloroso puncheons. Deze werkwijze, een whisky voor langere tijd een tweede rijping geven, is een van de beproefde methodes van Billy Walker.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over White Heather 15 Years
Voor de White Heather 15 Years heeft Billy Walker gebruikt gemaakt van zijn kenmerkende blending methode. De geselecteerde vaten geven diepte aan de uiteindelijk whisky, daarnaast geeft ook een betere structuur en complexiteit aan de blend. Zoete tonen zijn kenmerkend voor deze whisky. Je proeft lagen van stroop, heidehoning en Butterscotch, gevolgd door sinaasappelschil, grapefruit en amandelen.
De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden. Voor de White Heather 15Y Years heeft Billy Walker gebruikt gemaakt van zijn kenmerkende blending methode. Hiervoor ondergaan whisky’s hun eerste rijping van ten minste twaalf jaar in sherry vaten, first fill ex-bourbon vaten, of second fill vaten. De whisky’s werden van hieruit samengevoegd en kregen een tweede rijping van drie jaar in PX-puncheons, Amerikaans nieuw eikenhouten vaten en Oloroso puncheons. Deze werkwijze, een whisky voor langere tijd een tweede rijping geven, is een van de beproefde methodes van Billy Walker.