Skip to main content
Zorzal EGGO Tinto de Tiza
Argentinië

Big Red

Jouw Premium prijs

Zorzal EGGO Tinto de Tiza

Argentinië - Malbec 2018 75CL 13,5%

Argentijnse malbec. Gefermenteerd en gerijpt op cementen vaten in de vorm van een ei. Vandaar de naam EGGO. Fruitig en ‘direct’ met een lange afdronk.

De Tinto de Tiza is een Argentijnse malbec. Maar dan wel gefermenteerd en gerijpt op cementen vaten in de vorm van een ei. Vandaar de naam EGGO. In de wijngaarden van Gualtallary en Tupungato wordt het overdag 35 graden, maar 's nachts koelt het af tot 20 graden. Bij het maken van deze wijn komt er geen hout aan te pas. Hij is intens donker van kleur met aanwezige tannines. Hij is fruitig en direct met cassis, zwarte bramen en een hint van kalk. Hij heeft een lange afdronk.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 20:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Zorzal EGGO Tinto de Tiza

Argentijnse malbec. Gefermenteerd en gerijpt op cementen vaten in de vorm van een ei. Vandaar de naam EGGO. Fruitig en ‘direct’ met een lange afdronk.

De Tinto de Tiza is een Argentijnse malbec. Maar dan wel gefermenteerd en gerijpt op cementen vaten in de vorm van een ei. Vandaar de naam EGGO. In de wijngaarden van Gualtallary en Tupungato wordt het overdag 35 graden, maar 's nachts koelt het af tot 20 graden. Bij het maken van deze wijn komt er geen hout aan te pas. Hij is intens donker van kleur met aanwezige tannines. Hij is fruitig en direct met cassis, zwarte bramen en een hint van kalk. Hij heeft een lange afdronk.

Ons verhaal

Argentinië, Mendoza
Argentinië, Mendoza
Zorzal wines Argentinië, Mendoza
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 20:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.