Champagne
NIEUW
Besserat de Bellefon Bleu Brut
Frankrijk - Chardonnay, Pinot noir 75CL 12,5%
De champagnes van Besserat de Bellefon staan bekend om hun verfijnde bubbels. Dat proef je in de Bleu Brut, die wordt gemaakt van 45% meunier, 35% chardonnay en 20% pinot noir. Je ontdekt wilde perzik, groene pruimen en hazelnoot. Serveer deze gastronomische champagne bij schaal- en schelpdieren.
Ideaal is de combinatie met coquilles, kreeft of langoustine. Maar ook op zichzelf, als aperitief, is dit een geweldige champagne. De naam Besserat de Bellefon is ontstaan, omdat Yvonne de Meric de Bellefon in 1920 trouwde met Edmond Besserat.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Besserat de Bellefon Bleu Brut
De champagnes van Besserat de Bellefon staan bekend om hun verfijnde bubbels. Dat proef je in de Bleu Brut, die wordt gemaakt van 45% meunier, 35% chardonnay en 20% pinot noir. Je ontdekt wilde perzik, groene pruimen en hazelnoot. Serveer deze gastronomische champagne bij schaal- en schelpdieren.
Ideaal is de combinatie met coquilles, kreeft of langoustine. Maar ook op zichzelf, als aperitief, is dit een geweldige champagne. De naam Besserat de Bellefon is ontstaan, omdat Yvonne de Meric de Bellefon in 1920 trouwde met Edmond Besserat.
Ons verhaal
Besserat de Bellefon werd in 1843 in Aÿ opgericht. Tegenwoordig beschikt het wijnbedrijf over 25 hectare, die zich voornamelijk bevinden in de Vallée de la Marne. Dat verklaart het hoge aandeel meunier in de blends van Besserat de Bellefon. In 1930 creëerde Victor Besserat het Cuvée des Moines-assortiment, toen hij werd uitgedaagd om een champagne te maken die de perfecte pairing zou zijn met fine dining. Sindsdien wordt er bij Besserat de Bellefon een lagere dosering gebruikt, waardoor de druk in de fles wordt verminderd en er kleine belletjes, een zeer fijne mousse en een romigere textuur ontstaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat de bubbels van Besserat de Bellefon-champagnes 30% fijner zijn dan die van traditionele champagnes.