Bruine rum
NIEUW
Dutch Head The Bastard
Nederland - Bruine rum 70CL 40%
“the Bastard”
De eerste creatie van de master blenders van Dutch Head®️Premium Rum. Eén bastaard kind, en wat voor één! Eén superieure blend van vijf exclusieve rums, tussen de 3 en 8 jaar oud, met een vleugje Nederlands basterdsuiker en water, tot een sterkte van 40% ABV.
De rum komt van gerespecteerde distilleerderijen in de Dominicaanse Republiek, Guatemala, Venezuela en Panama. De rijping van de rum is gedaan in Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze rum heeft diverse internationale prijzen gewonnen in 2021 en 2024.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Dutch Head The Bastard
“the Bastard”
De eerste creatie van de master blenders van Dutch Head®️Premium Rum. Eén bastaard kind, en wat voor één! Eén superieure blend van vijf exclusieve rums, tussen de 3 en 8 jaar oud, met een vleugje Nederlands basterdsuiker en water, tot een sterkte van 40% ABV.
De rum komt van gerespecteerde distilleerderijen in de Dominicaanse Republiek, Guatemala, Venezuela en Panama. De rijping van de rum is gedaan in Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze rum heeft diverse internationale prijzen gewonnen in 2021 en 2024.
Ons verhaal
Dutch Head Rum: een internationaal verhaal met lokale roots
Dutch Head is geboren op de hellingen van de wijngaard Giuseppe Brancatelli in Riotorto, Italië. Met een blik over de wijnranken kwamen de drie Nederlandse vrienden op het idee om zelf rum te gaan stoken. Om hun Nederlandse roots te combineren met dat internationale, avontuurlijke gen dat ook door hun aderen stroomt. Het is immers niet voor niets dat Nederlanders al eeuwenlang de wereldzeeën bevaren.
Dutch Head Rum in de prijzen
In Nederland kochten de mannen een distilleerketel, maar de plannen werden pas echt concreet met een vakantie in Valencia, Spanje, in 2020. Na thuiskomst gingen ze helemaal los. En ze doen het graag een beetje anders. Daarom zijn er aan dit van oorsprong Zuid-Amerikaanse drankje oer-Hollandse ingrediënten toegevoegd. Dat de rum gestookt is met hedendaagse, 21e-eeuwse technieken. En dat het écht een stuk minder suiker bevat dan andere premium rum. Dat geeft Dutch Head een geheel eigen smaak. Een smaak met karakter. En dat werd beloond! De eerste blend – The Basterd Edition – won direct een 2-sterren Superior Taste Award en 92 punten op de International Wine & Spirits Competition.
Waarom Dutch Head?
De naam verwijst naar de Nederlandse oorsprong van het merk en naar het distillatieproces. Het distillaat dat tijdens dit proces ontstaat, wordt achtereenvolgens foreshot, heads, hearts en tails genoemd. De foreshot is dodelijk en vergeet de tails, het smaakt naar een schoenzool. Nu wil je eigenlijk niet te veel heads in je rum, maar als je eigenwijs bent en een beetje toevoegt… Dan krijgt rum net die complexiteit die het bijzonder maakt! Dus Dutch Head!
Hun eigen distilleerderij
Dutch Head heeft een eigen vestiging in het Bourgondische Breda. De blends worden gebotteld bij Herman Jansen in Schiedam, vlakbij de wereldhaven Rotterdam, het centrum van de internationale scheepvaart. De ketels staan klaar en de mannen staan te popelen om hun eerste echte rum te distilleren. Maar… ze moeten nog wachten op de vergunning. Als die er is, gaan ze er vol gas tegenaan!