Armagnac
Janneau Armagnac 25 Years
Frankrijk - Armagnac 70CL 43%
Deze 25 jaar oude Armagnac uit het Single Distillery-assortiment van Janneau wordt uitsluitend gemaakt met Ugni Blanc-druiven. Het is de oudste Armagnac in het 'core range' assortiment van Janneau. Door de lange rijping geeft de Armagnac een zeldzame complexiteit met zijdezachte tonen.
Distillatie van armagnac wordt in de winter uitgevoerd en moet, volgens de wet, op 31 maart na de oogst voltooid zijn. Er zijn twee zeer verschillende distillatiemethodes welke wettelijk zijn toegestaan voor de distillatie van armagnac, namelijk continue distillatie en Double Distillation. Bij continue distillatie wordt er gebruik gemaakt van een speciale column still, ook wel Armagnaçais genoemd. Double Distillation methode is een meer complexe methode, waarbij verschillende koperen alambieken worden gebruikt welke alleen het ‘hart’ van de distillatie extraheren en zo de ‘kop’ en ‘staart’ niet worden meegenomen. Het resultaat is een armagnac zo helder als water met duidelijke tonen van fruit, pruim, groene appel en ook aroma’s van vanille.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Janneau Armagnac 25 Years
Deze 25 jaar oude Armagnac uit het Single Distillery-assortiment van Janneau wordt uitsluitend gemaakt met Ugni Blanc-druiven. Het is de oudste Armagnac in het 'core range' assortiment van Janneau. Door de lange rijping geeft de Armagnac een zeldzame complexiteit met zijdezachte tonen.
Distillatie van armagnac wordt in de winter uitgevoerd en moet, volgens de wet, op 31 maart na de oogst voltooid zijn. Er zijn twee zeer verschillende distillatiemethodes welke wettelijk zijn toegestaan voor de distillatie van armagnac, namelijk continue distillatie en Double Distillation. Bij continue distillatie wordt er gebruik gemaakt van een speciale column still, ook wel Armagnaçais genoemd. Double Distillation methode is een meer complexe methode, waarbij verschillende koperen alambieken worden gebruikt welke alleen het ‘hart’ van de distillatie extraheren en zo de ‘kop’ en ‘staart’ niet worden meegenomen. Het resultaat is een armagnac zo helder als water met duidelijke tonen van fruit, pruim, groene appel en ook aroma’s van vanille.
Ons verhaal
In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau Maison Janneau op in Condom in de Armagnac regio. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar alles in de regio van herkomst plaats vindt.