Armagnac
Janneau Armagnac XO
Frankrijk - Armagnac 70CL 40%
Janneau Armagnac XO is een perfecte blend van eaux-de-vie voornamelijk afkomstig uit het gebied van Bas Armagnac en Ténaréze, waarbij de druivensoorten Baco en Ugni Blanc worden gebruikt. De armagnac rijpt voor een groot deel tot maar liefst 30 jaar in oude eikenhouten vaten!
Distillatie van armagnac wordt in de winter uitgevoerd en moet, volgens de wet, op 31 maart na de oogst voltooid zijn. Er zijn twee zeer verschillende distillatiemethodes welke wettelijk zijn toegestaan voor de distillatie van armagnac, namelijk continue distillatie en Double Distillation. Bij continue distillatie wordt er gebruik gemaakt van een speciale column still, ook wel Armagnaçais genoemd. Double Distillation methode is een meer complexe methode, waarbij verschillende koperen alambieken worden gebruikt welke alleen het ‘hart’ van de distillatie extraheren en zo de ‘kop’ en ‘staart’ niet worden meegenomen. Het resultaat is een armagnac zo helder als water met duidelijke tonen van fruit, pruim, groene appel en ook aroma’s van vanille.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Janneau Armagnac XO
Janneau Armagnac XO is een perfecte blend van eaux-de-vie voornamelijk afkomstig uit het gebied van Bas Armagnac en Ténaréze, waarbij de druivensoorten Baco en Ugni Blanc worden gebruikt. De armagnac rijpt voor een groot deel tot maar liefst 30 jaar in oude eikenhouten vaten!
Distillatie van armagnac wordt in de winter uitgevoerd en moet, volgens de wet, op 31 maart na de oogst voltooid zijn. Er zijn twee zeer verschillende distillatiemethodes welke wettelijk zijn toegestaan voor de distillatie van armagnac, namelijk continue distillatie en Double Distillation. Bij continue distillatie wordt er gebruik gemaakt van een speciale column still, ook wel Armagnaçais genoemd. Double Distillation methode is een meer complexe methode, waarbij verschillende koperen alambieken worden gebruikt welke alleen het ‘hart’ van de distillatie extraheren en zo de ‘kop’ en ‘staart’ niet worden meegenomen. Het resultaat is een armagnac zo helder als water met duidelijke tonen van fruit, pruim, groene appel en ook aroma’s van vanille.
Ons verhaal
In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau Maison Janneau op in Condom in de Armagnac regio. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar alles in de regio van herkomst plaats vindt.