Skip to main content
Lagavulin 16 Years
Schotland

Krachtig & rokerig

Jouw Premium prijs

Lagavulin 16 Years

Schotland - Malt 70CL 43%

Lagavulin 16 is de Islay single malt Schotse whisky met de grootste, rijkste en meest intense smaak. Intens, turfrijk, medicinaal, zoet en zout. Het is een drank die de tijd neemt. De ultieme Islay malt eist niets minder.

*Maximaal 2 flessen per klant.

Sinds 1816 is Lagavulin een van de meest rookachtige en intense whisky's ter wereld. Gerespecteerd door kenners en experts, is Lagavulin bekend als 'de koning van Islay'. Het is een 'essentiële' Schotse whisky die iedere kenner of enthousiasteling in zijn collectie moet hebben; een van de meest favoriete malt whisky's ter wereld. Tenminste 16 jaar gerijpt in eiken vaten. Op de neus heeft deze volle single malt een intense van smaak van turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid. Met de smaak van droge turfrook die wordt voltooid met een lichte maar sterke zoetheid, gevolgd zilt en zout met vleugjes hout. Zijn afdronk is lang, elegante, vol turf met veel zout en zeewier. Een erg gewilde single malt met de zware turfrook die typisch is voor het zuiden van Islay. Kan het best geserveerd worden in een traditioneel whiskyglas, puur en met een beetje water. Een geschenk voor alle gelegenheden voor liefhebbers van echte turfachtige en krachtige whisky's.

Maximaal 2 flessen per klant.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Lagavulin 16 Years

Lagavulin 16 is de Islay single malt Schotse whisky met de grootste, rijkste en meest intense smaak. Intens, turfrijk, medicinaal, zoet en zout. Het is een drank die de tijd neemt. De ultieme Islay malt eist niets minder.

*Maximaal 2 flessen per klant.

Sinds 1816 is Lagavulin een van de meest rookachtige en intense whisky's ter wereld. Gerespecteerd door kenners en experts, is Lagavulin bekend als 'de koning van Islay'. Het is een 'essentiële' Schotse whisky die iedere kenner of enthousiasteling in zijn collectie moet hebben; een van de meest favoriete malt whisky's ter wereld. Tenminste 16 jaar gerijpt in eiken vaten. Op de neus heeft deze volle single malt een intense van smaak van turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid. Met de smaak van droge turfrook die wordt voltooid met een lichte maar sterke zoetheid, gevolgd zilt en zout met vleugjes hout. Zijn afdronk is lang, elegante, vol turf met veel zout en zeewier. Een erg gewilde single malt met de zware turfrook die typisch is voor het zuiden van Islay. Kan het best geserveerd worden in een traditioneel whiskyglas, puur en met een beetje water. Een geschenk voor alle gelegenheden voor liefhebbers van echte turfachtige en krachtige whisky's.

Maximaal 2 flessen per klant.

Mening van een expert

Lagavulin is een klassiek voorbeeld van hoe rook geen stomp instrument is dat alles in een mist bedekt, maar een element dat werkt met alle smaken die bij distillatie en rijping worden geproduceerd. Lagavulin is niet 'rokerig', het veen verandert in een raar gebied van Lapsang Souchong thee en pijptabak, visdozen en kippers. Het ruikt naar laurier en lichte granen, maar is altijd zoet. De smaak toont meer roet/teer, met hints van kelp en een vleugje jodium. Complex.

Ons verhaal

Schotland, Islay
Schotland, Islay
Lagavulin Schotland, Islay
Bij Port Ellen aan de zuidoostkust van Schotland, creëren twaalf mannen elke dag de prikkelende, donkere Lagavulin, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1816. Boven alles betekent Islay turf. Het turfrijke water van stroomt vanuit de Solan Lochs in de heuvels naar de beek bij de distilleerderij. Voormalig eigenaar Peter Mackie wilde koste wat het kost voorkomen dat de andere twee distilleerderijen aan deze kust hetzelfde water konden gebruiken. Zijn volharding zorgde er voor dat alleen Lagavulin dit water mag gebruiken en droeg zo in belangrijke mate bij aan de erfenis van Lagavulin.

Mening van een expert

Lagavulin is een klassiek voorbeeld van hoe rook geen stomp instrument is dat alles in een mist bedekt, maar een element dat werkt met alle smaken die bij distillatie en rijping worden geproduceerd. Lagavulin is niet 'rokerig', het veen verandert in een raar gebied van Lapsang Souchong thee en pijptabak, visdozen en kippers. Het ruikt naar laurier en lichte granen, maar is altijd zoet. De smaak toont meer roet/teer, met hints van kelp en een vleugje jodium. Complex.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.