Fruit Smoothie
Les Celliers de Vetroz Pinot Noir
Zwitserland - Pinot noir 2022 50CL 13,5%
Pure en fruitige pinot noir zonder houtopvoeding. De druiven staan aangeplant op de steile berghellingen van het Zwitserse plaatsje Vétroz. Elegant met kersen, rode bessen en vriendelijke tannines. Schenk hem als luxe aperitief. Of in combinatie met gerechten met paddenstoelen, truffel of gevogelte.
Zwitserse 100% pinot noir uit het kanton Wallis (Valais). Zoals wel vaker in Zwitserland komt deze wijn in een halve literfles. De wijnmaker kiest ervoor om zijn pinot noir niet in contact te laten komen met hout. Hierdoor proef je het pure karakter van de druif en behoudt de wijn zijn fruitige stijl. Je proeft dan ook kersen, rode bessen en groene kruiden. De wijn heeft vriendelijke tannines. Schenk hem op 16 tot 18 graden als luxe aperitief. Of in combinatie met gerechten met paddenstoelen, truffel of gevogelte.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Les Celliers de Vetroz Pinot Noir
Pure en fruitige pinot noir zonder houtopvoeding. De druiven staan aangeplant op de steile berghellingen van het Zwitserse plaatsje Vétroz. Elegant met kersen, rode bessen en vriendelijke tannines. Schenk hem als luxe aperitief. Of in combinatie met gerechten met paddenstoelen, truffel of gevogelte.
Zwitserse 100% pinot noir uit het kanton Wallis (Valais). Zoals wel vaker in Zwitserland komt deze wijn in een halve literfles. De wijnmaker kiest ervoor om zijn pinot noir niet in contact te laten komen met hout. Hierdoor proef je het pure karakter van de druif en behoudt de wijn zijn fruitige stijl. Je proeft dan ook kersen, rode bessen en groene kruiden. De wijn heeft vriendelijke tannines. Schenk hem op 16 tot 18 graden als luxe aperitief. Of in combinatie met gerechten met paddenstoelen, truffel of gevogelte.
Ons verhaal
Het wijnhuis ligt in het dropje Vetroz en is opgericht door de familie Fontannaz. Het komt uit de Valais regio, waar ongeveer één derde van Zwisterse wijn productie vandaan komt. De bodem bestaat hier uit mergel en kalksteen, de wijnen zijn over het algemeen soepel maar bevatten ook wel degelijk complexiteit!