Gin
Nikka Coffey Gin
Japan - Gin 70CL 47%
Gin Nikka Coffey is een heldere gin die wordt gedistilleerd in de Nikka distilleerderij in Japan. Typisch Japanse botanicals zoals Amanatsu, Babosu en Yuzu komen in deze gin terug. Je proeft tonen van citrus, tropisch fruit en kruiden.
De Nikka distilleerderij is vooral bekend van zijn whisky-range, maar toont met deze gin aan ook in staat te zijn om kwalitatieve andere dranken te maken. De gin kan puur worden gedronken of in combinatie met een smaakneutrale tonic, zoals indian tonic.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Nikka Coffey Gin
Gin Nikka Coffey is een heldere gin die wordt gedistilleerd in de Nikka distilleerderij in Japan. Typisch Japanse botanicals zoals Amanatsu, Babosu en Yuzu komen in deze gin terug. Je proeft tonen van citrus, tropisch fruit en kruiden.
De Nikka distilleerderij is vooral bekend van zijn whisky-range, maar toont met deze gin aan ook in staat te zijn om kwalitatieve andere dranken te maken. De gin kan puur worden gedronken of in combinatie met een smaakneutrale tonic, zoals indian tonic.
Ons verhaal
De Nikka distilleerderij is een Japanse whiskyproducent die in 1934 werd opgericht door Masataka Taketsuru, die wordt beschouwd als de vader van de Japanse whisky. De distilleerderij heeft twee locaties in Japan: Yoichi op het eiland Hokkaido en Miyagikyo in de prefectuur Miyagi.
Nikka produceert verschillende soorten whisky, waaronder single malt whisky, blended whisky en grain whisky. De whisky's van Nikka staan bekend om hun hoge kwaliteit en complexe smaken en aroma's. De distilleerderij gebruikt alleen de beste ingrediënten en heeft een uniek distillatieproces dat zorgt voor een rijke en complexe smaak.
De Yoichi-distilleerderij is gelegen in het noorden van Japan en is omgeven door bergen en de zee. Het klimaat in deze regio is vergelijkbaar met dat van Schotland, wat ideaal is voor het produceren van whisky. De Miyagikyo-distilleerderij is gelegen in het zuiden van Japan en heeft een warmer klimaat, wat resulteert in een andere smaakprofiel voor de whisky's die daar worden geproduceerd.