A MOST UNUSUAL GIN
Hendrick's
Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken. In tegenstelling tot doorsnee-gins, wordt Hendrick’s gedistilleerd in Schotland met essences van komkommer en rozenblaadjes. Deze unieke combinatie van ingrediënten resulteert in een verfrissende gin met een bloemig aroma. Hendrick’s wordt gemaakt met twee soorten ketels, een ‘Carter-Head’ ketel en een koperen ‘Bennett’ ketel. Samen creëren ze een buitengewoon zachte spirit met een ongebruikelijk karakter en een subtiele smaakbalans.
Roos en komkommer
De gecombineerde distillaten zouden opzichzelfstaand al een geweldige gin vormen, maar voordat het daadwerkelijk de naam Hendrick’s Gin draagt, wachten delicate infusies van de Bulgaarse Rosa Damascena (roos) en Cucumis Sativus (komkommer). Maar waarom roos en komkommer? Master distiller Lesley Gracie werd geïnspireerd door een typisch Engels tuintafereel; een picknick met komkommersandwiches in een prachtige rozentuin. Lesley’s streven was om dit alles te vangen in een gin. Hendrick’s Gin.
Hendrick's Gin Flora Adora
Flora Adora is de nieuwste limited release van Hendrick's Gin. Deze gin is gebaseerd op de kenmerkende Hendrick’s huisstijl (met essences van komkommer en roos), maar voegt nog een nieuwe golf van smaak toe met behulp van een selectie van bloemen die bijzonder aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen, om een verleidelijk frisse, weelderig bloemige gin te creëren. Perfect serve: Hendrick’s Flora Adora met Tonic Water en een komkommerschijfje.
Hendrick's Gin Neptunia
Hendrick’s Neptunia heeft net als de eerdere limited editons de originele Hendrick’s Gin als basis, met die kenmerkende essences van komkommer en roos. Deze keer raakt de bekende smaak overspoeld met een blend van botanicals die Master Destilleerder Lesley Gracie vond aan de Schotse kust, met een zacht briesje van citrus als finish. Wat Gracie precies plukte tijdens haar vele wandelingen bleef een geheim, even mysterieus als de donkerste dieptes van de zee.
Overheerlijke Cocktail Recepten
Hendrick’s Gin Tonic
Er is een goede reden waarom de HENDRICK'S GIN & TONIC, met komkommer garnituur, zo geliefd is. Poëzie in een highball, zo makkelijk kan het zijn.
INGREDIËNTEN:
- 50ml HENDRICK'S GIN
- 150ml Tonic Water
- 3 Dungesneden komkommerschijfjes
Bereidingswijze:
- Combineer alle ingrediënten in een highball-glas gevuld met ijsblokjes.
- Roer lichtjes en serveer.
- Garneer met 3 dungesneden rondjes komkommer.
Hendrick’s French 75
De roemrijke kick van de Franse 75 brengt al sinds 1915 feestelijkheden tot leven. Het is in wezen een Tom Collins waarbij de soda is vervangen door Champagne. Denk daar maar eens over na... ja, het is net zo lekker als het klinkt.
INGREDIËNTEN:
- 30 ml HENDRICK'S GIN
- 10ml Suikersiroop
- 10 ml citroensap
- Top met Champagne
Bereidingswijze:
- Voeg gin, suiker en citroen toe aan een cocktailshaker.
- Voeg ijs toe, schud goed en zeef in een fluit.
- Werk af met champagne.
HENDRICK'S GIN MULE
Een echte muilezel is de nakomeling is van een mannelijke ezel en een vrouwelijk paard, een HENDRICK'S GIN MULE is de nakomeling van eigenzinnigheid en vrije tijd. Ik weet welke ik liever op mijn bar zou hebben staan.
INGREDIËNTEN:
- 50ml HENDRICK'S GIN
- 20 ml limoensap
- Top met Gemberbier
- 3 plakjes komkommer
- Limoen wedge
Bereidingswijze:
- Combineer alle ingrediënten in een highball gevuld met ijsblokjes.
- Roer lichtjes en serveer.
- Garneer met 3 dungesneden komkommerschijfjes en een partje limoen