Skip to main content

Ontdek sterke merken


Jim Beam

Jim Beam

Al meer dan 200 jaar leeft de familie Beam voor hun bourbon. Het recept? Een flinke dosis Kentucky mentaliteit en jaren ervaring. Jim Beam is zo klassiek als een bourbon kan zijn. En tegelijkertijd super divers! Met de verschillende bourbons kun je werkelijk alle kanten op. Drink 'm gewoon puur, met ijs, met tonic of voeg Jim Beam toe aan je saus voor bij de barbecue!

BEKIJK HIER ALLE JIM BEAM

ONTDEK JIM BEAM IN WHISKEY SOUR

De Whiskey Sour, een echte klassieker. De cocktail behoort tot een van de oudste families van originele cocktails. Ontdek de whiskey sour met Jim Beam. Wij vertellen hoe je deze sour klassieker in een handomdraai maakt! 

whisky sour

Dit heb je nodig:

  • 50 ml Jim Beam
  • 40 ml verse citroensap
  • 20 ml Monin suikersiroop
  • Scheut sodawater
  • Sinaasappelschil
  • IJs

Zo maak je hem!

  1. Vul een shaker met Jim Beam, het citroensap en de suikersiroop
  2. Schud en voeg vervolgens ijsblokjes toe. Schud opnieuw totdat de shaker goed koud aanvoelt 
  3. Schenk uit en zeef in een rocks glas gevuld met ijsblokjes 
  4. Voeg een scheut sodawater toe en garneer met de sinaasappelschil
BEKIJK HIER HOE JE DE WHISKY SOUR MAAKT

JIM BEAM: EEN ÉCHTE BOURBON

Boerderij

Jim Beam is een bourbon in zijn meest pure vorm. Want het label bourbon krijgt een whiskey niet zomaar. Bourbon is gemaakt van mais en mais is een zoete korrel. Dus hoe meer maïs, hoe zoeter de whiskey. En volgens de wetgeving moet een bourbon uit minstens 51% maïs bestaan om de naam 'bourbon' te mogen dragen. Whiskey mag alleen bourbon heten als het in de Verenigde Staten is gemaakt. Canadese en Schotse whisky's zijn dus bij voorbaat al geen bourbon! Maar niet alleen het mais gehalte en de herkomst bepalen of een whiskey een bourbon is. Hieronder leggen we je uit wanneer je van bourbon mag spreken!

HET VERHAAL ACHTER BOURBON

JIM BEAM DOUBLE OAK

Jim Beam Double Oak is een speciaal gemaakte bourbon, die een tweede keer heeft gerijpt in een ander vat. Hierdoor ervaar je een unieke en intense, maar soepele bourbon. 

Zoals alle bourbons, gebruik je voor de Double Oak nieuw gebrande, Amerikaanse eikenhoutenvaten. In tegenstelling tot andere bourbons giet je de de bourbon vervolgens over in andere, ook nieuwe gebrande eikenhoutenvaten voor een tweede rijping. Het smaakgevende eikenhout komt hierdoor meer in contact met de whiskey. Zo beleef je een exceptionele en perfect gebalanceerde diepte die houtiger en rijker is dan andere whiskey's. 

Jim Beam

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER JIM BEAM DOUBLE OAK:

Smaak
Intense karamel en toffee smaken met uitgesproken kruidig eikenhout

Aroma
Rijke tonen van karamel en vanille met een hint van geroosterd hout

Afdronk
Lang, warm en perfect gebalanceerd 

Kleur
Amber goud

Alcohol % 
43%

MIXEN MET JIM BEAM HONEY

Jim Beam Honey bevat alle trots van de 200-jarige geschiedenis van de Beam-familie. De distilleerderijen namen Jim Beam Bourbon en voegden hier gouden honing aan toe. Het resultaat is een nieuw hoofdstuk in de Jim Beam legende. Een bourbon met rijke tinten van karamel, eik en vanille en een warme afwerking van zoete honing. Rest je alleen nog een glas te pakken, een blok ijs erin te gooien en genieten maar! Meer zin in een cocktail, probeer dan de Blue Grass Sour cocktail of de Jim Beam Ginger Highball.  

BLUE GRASS SOUR

Jim Beam

Wat heb je nodig?

  • 50 ml Jim Beam Honey
  • 25 ml vers appelsap
  • 10 ml citroensap
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschil

Zo maak je hem!

  1. Vul een cocktail shaker met ingesneden ijs
  2. Voeg het verse citroensap, appelsap en Jim Beam Honey toe 
  3. Schud en strain in een gekoeld glas
  4. Garneer met een schijfje sinaasappelschil

JIM BEAM IJS!

Jim Beam

IJs met bourbon? Jazeker! Heerlijk verfrissend, goddelijk én makkelijk te maken. 

Ingrediënten

  • Jim Beam bourbon
  • 50 gram bruine suiker
  • Steranijs
  • 200 gram bacon, in plakken van 1 cm
  • 1 liter roomijs
  • Ahornsiroop

Zo maak je 'm

  1. Verwarm Jim Beam bourbon met bruine suiker, voeg steranijs toe en giet over de plakken bacon
  2. Laat een nacht in marineren
  3. Droog de bacon af en gril rondom krokant op de BBQ, bestrijk regelmatig met de marinade en laat afkoelen + snijd in blokjes
  4. Laat het roomijs iets ontdooien en roer zacht. Zorg dat de bacon op kamertemperatuur is en meng met het zachte ijs. Zet daarna weer terug in de vriezer
  5. Serveer als een soort slush met wat ahornsiroop

OF TOCH LIEVER BBQ'D HAM?

Ham van de bbq

Ga je bbq'en met vrienden? Niks lekkerder dan een heerlijk stuk beenham met jawel: Jim Beam. De Virginia BBQ'd ham is hét recept om je vingers bij af te likken. En zo kan jij eens goed indruk maken op je vrienden.  

Ingrediënten

(Voor 6 personen)

  • 150 ml Jim Beam bourbon
  • 1,5 kilo ham van het been, gekookt
  • 24 kruidnagels
  • 150 gram bruine basterd suiker
  • 1 eetl. Coleman mosterdpoeder
  • Vleesspuit

Zo maak je 'm

  1. Snijd de vetlaag van een stuk gekookte ham diagonaal in ruitvorm in en druk alle kruispunten in met een kruidnagel
  2. Verwarm de Jim Beam met bruine suiker en Coleman’s mosterdpoeder en zorg dat alles in het warme vocht oplost. Laat afkoelen
  3. Spuit de ham in met het bourbonmengsel en smeer hem daarna in met de sappen die eruit zijn komen lopen
  4. Grill de ham BBQ tot een kerntemperatuur van 50ºC (hij is immers al gaar) en smeer regelmatig in met het resterende vocht

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.