ONTDEK STERKE MERKEN
Lagavulin
DE KONING VAN ISLAY
Sinds 1816 is Lagavulin een van de meest rookachtige en intense whisky's ter wereld. Gerespecteerd door kenners en experts staat Lagavulin bekend als 'de koning van Islay'. Het is een 'essentiële' Schotse whisky die iedere kenner of enthousiasteling in zijn collectie moet hebben; een van de meest favoriete malt whisky's ter wereld. Hij is tenminste 16 jaar gerijpt in eiken vaten. Lagavulin wordt gemaakt met een bepaalde soort mout voor veel luxe melanges. Hierdoor wordt de whisky maar beperkt gebotteld en is de whisky exclusiever.
GEUR EN SMAAK
Deze volle single malt heeft een intense geur van turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid. De afdronk van malt whisky is lang, elegant, vol turf met veel zout en zeewier. Een erg gewilde single malt die typisch is voor het zuiden van Islay. Een geschenk voor alle gelegenheden voor liefhebbers van rokerige en krachtige whisky's.
"Mr Lagavulin sixteen, I remain your fan. Yours sincerely, - Serge. 90 points."
ZO DRINK JE ‘M
Ontdek de verschillende smaken in malts en probeer bijvoorbeeld eens een Lagavulin single malt. Lagavulin is de Islay single malt schotse whisky met de grootste, rijkste en meest intense smaak. Intens, turfrijk, medicinaal, zoet en toch ook zout. Hij kan het best geserveerd worden in een traditioneel whiskyglas, puur of met een beetje water. Het water opent deze malt zodat er nog meer smaken vrijkomen.
De krachtige Lagavulin 16 Year Old smaakt heerlijk bij blauwe kaassoorten als Roquefort, Stilton, Danish Blue en Gorgonzola. De scherpte en het zout van blauwe kaas is een perfecte combinatie met de turfachtige tonen van Lagavulin.
MIXEN MET LAGAVULIN
Ingrediënten
- 75 ml Lagavulin 16 Years
- 3 tot 5 druppels Dr.Angostura Bitter
- 10 ml suikersiroop
- Ijs
- Garnering: citroenschil
Zo maak je 'm
- Doe 3 ijsblokjes met de whisky in een glas
- Roer goed door zodat de whisky koud wordt
- Voeg de Angostura bitter, suikersiroop en 2 extra ijsblokjes toe
- Roer het weer goed door
- Vul het glas aan met ijsblokjes (als hier ruimte voor is) en garneer met een stukje citroenschil
SMOKY MARTINI
Ingrediënten
- 15 ml Lagavulin 8 Years
- 15 ml dry vermouth
- 100 ml wodka
- Ijs
- Tool: cocktailshaker
- Garnering: citroenschil
Zo maak je 'm
- Doe het ijs en dry vermouth in een cocktailshaker
- Schud dit kort door elkaar
- Giet de dry vermouth uit de shaker, zodat alleen het ijs er nog in zit
- Voeg de Lagavulin en wodka toe aan de shaker
- Schud dit goed door elkaar
- Schenk zonder ijs in een martiniglas en garneer met een citroenschil
MEER WHISKY?
Wil je meer lezen over onze whiskymerken? Kijk dan op de onze merkenpagina. Hier vind je meer whiskymerken zoals Jim Beam, Chivas Regal, Jameson en Dalwhinnie. Of lees de onderstaande artikelen over whisky.