Recept
Hertenbiefstuk met in port gemarineerde vijg
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten + 6 uur marineren
Ingredienten
- 4 verse vijgen, in partjes
- 2 dl Graham’s Natura Reserve Port
- 4 takjes tijm
- 4 hertenbiefstukjes à ca. 130 g
- 8 plakjes serranoham
- 25 g boter
- zout, peper
- 20 g koude boter, in blokjes
- 1 zakje (biologische) rucola
- bakpapier
Bereiding
- Doe de vijgpartjes met de port in een schaal. Laat ca. 6 uur marineren. Verdeel de takjes tijm in 8 stukjes.
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd elk hertenbiefstukje doormidden. Spreid de plakjes serranoham uit op bakpapier op een bakplaat. Verhit 25 g boter. Bak hierin de hertenbiefstukjes in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin. Haal het vlees uit het braadvet (bewaar het braadvet) en leg elk biefstukje op een plakje serranoham. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg er een stukje tijm op. Vouw de ham erover. Bak het vlees ca. 8 minuten in de oven.
- Haal intussen de stukjes vijg uit de port. Schenk de port bij het braadvet. Laat deport tot de helft inkoken. Haal de pan van het vuur en klop de blokjes koude boter er in één keer doorheen. Leg de stukjes vijg in de saus.
- Leg op elk bord 2 hertenbiefstukjes. Verdeel de stukjes vijg en de saus erover. Garneer met rucola. Lekker met aardappelpuree en spruitjes met amandelschaafsel.
Serveer met aardappelpuree en haricot verts.