Maak het fruit schoon en houd een kwart apart voor de garnering. Doe de rest van het fruit in een ondiepe schaal. Voeg naar smaak honing en aardbeienlikeur toe. Meng het geheel en zet het in de vriezer.
Verkruimel de speculaas en maal het met de gekarameliseerde nootjes met een mixer tot grove korrels. Kneed dit met het amandelspijs tot een ‘deeg’.
Haal het fruit uit de vriezer. Zet de schaal in een bak warm water, zodat het fruit makkelijk loslaat. Hak het ontdooide fruit met een staafmixer tot grove stukjes. Zet de fruitmix even terug in de vriezer. Klop de slagroom op met de suiker.
Gebruik een ronde bakvormring om het gerechtje op te maken. Maak van het deeg een bodem in de ring. Stevig aandrukken tot een gladde basis. Vul de vorm verder met een dikke laag van de fruitmix. Verwijder de vorm. Doe er een toefje slagroom op en garneer het dessert met een muntblaadje. Strooi het overgebleven fruit eromheen.
Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.