Skip to main content

Recept:


Hazenpeper met bietjes

Hazenpeper
Hazenpeper

Recept

Hoofdgerecht - 6 personen - 20 minuten, 4 uur marineren, 2,5 uur stoven

 Ingrediënten hazenpeper

  • 4 hazenbouten (1200 g)
  • 500 ml rode wijn
  • ½ winterwortel (in blokjes)
  • 1 stengel bleekselderij (in stukjes)
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 geplette jeneverbessen
  • 3 takjes tijm
  • 75 g boter
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 100 g magere spekreepjes
  • 150 ml wildfond
  • 10 gehalveerde sjalotjes
  • 1 tl suiker

 Ingrediënten bietensalade

  • 8 el olijfolie
  • 1 el mosterd,
  • 1 el honing
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 4 rauwe bieten
  • fijngesneden munt en koriander

Bereiding hazenpeper

  1. Bestrooi de hazenbouten met zout en peper. Leg ze in een grote schaal en schenk er de rode wijn over. Voeg er de winterwortel, bleekselderij, laurierblaadjes, jeneverbessen en de takjes tijm bij en schep om.
  2. Laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Haal de haas uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Zeef de marinade.
  3. Verhit in een braadpan 50 g boter en bak de haas in 10 minuten rondom bruin. Haal uit de pan.
  4. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui en spekreepjes toe en bak 2 minuten. Voeg 300 ml van de gezeefde marinade en de wildfond toe en breng al roerend aan de kook.
  5. Leg de haasbouten terug in de pan en stoof afgedekt en op laag vuur in 2,5 uur gaar. Neem ze uit de pan en haal het vlees van de botten. Laat intussen de saus inkoken.
  6. Doe het vlees terug in de pan.
  7. Verhit 25 g boter in een grote koekenpan. Bak hierin de gehalveerde sjalotjes met de suiker 10 minuten.
  8. Voeg de sjalotjes toe aan het vleesmengsel en laat nog 10 minuten meestoven.
  9. Schep de hazenpeper op het bord en garneer met wat peterselie. Lekker met een knolselderij-aardappelpuree en bietensalade.

Bereiding bietensalade

  1. Maak een dressing van de olie, mosterd, honing, sinaasappelrasp en knoflook.
  2. Schaaf de bieten in dunne plakken. Meng met de munt en koriander.
  3. Doe de dressing erover en breng op smaak met zout en peper.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.