Recept:
Gestoofde karbonade met mediterrane witte bonen
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 50 minuten (de bonen een avond vooruit weken)
Ingrediënten
- 250 g gedroogde kleine witte bonen (bijv. cannellinibonen) *
- 1 teen knoflook, ongepeld en gekneusd
- 2 laurierblaadjes
- 1 tak rozemarijn
- zout, versgemalen peper
- 25 g rozijnen
- 1 potje gedroogde tomaatjes op olie
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- 1 bosuitje, in ringen
- 10 g basilicumblaadjes
- 4 ribkarbonades
- 50 g boter
- 25 ml rode port
Bereiden
- Week de witte bonen in koud water de avond vooruit. Spoel ze af en doe ze in een pan met water. Breng aan de kook met de knoflook, laurierblaadjes en rozemarijn. Schep het witte schuim eraf en kook de bonen in 45 minuten gaar op laag vuur. Laat uitlekken en verwijder de knoflook en kruiden. Bewaar de knoflook voor de dressing.
- Week de rozijnen 10 minuten in heet water. Giet ze af. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, gesnipperde knoflook, honing, zout en peper. Roer door elkaar: bonen, gedroogde tomaatjes, bosui, rozijnen, dressing en basilicumblaadjes. Laat de smaken even intrekken.
- Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in een koekenpan met boter. Voeg de rode port toe en laat het vlees in 15 minuten gaar worden. Serveer de karbonades met het wittebonenmengsel. Lekker met sperziebonen.
* Minder tijd? Je kunt ook kant-en-klare witte bonen gebruiken. Deze hoef je niet te weken.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).