Recept
Kaasplankje met vijgen-compote
Recept
Dessert - 4 personen - 1 uur
Ingrediënten compote
- 1/2 citroen
- 4 el vijgenjam
- 2 verse vijgen, met schil
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el rozijnen
Ingrediënten kaasplankje
- 150 g stilton
- 150 g oude boerenkaas
- 150 g manchego viejo
- blauwe druiven
- muesli-notenbrood
Ingrediënten kaasplankje
- 150 g stilton
- 150 g oude boerenkaas
- 150 g manchego viejo
- blauwe druiven
- muesli-notenbrood
Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Schil de vijgen en snijd ze in stukjes. Verwarm de vijgenjam, de stukjes vijg, de azijn, de citroenrasp en de rozijnen in een steelpan. Laat de compote afkoelen.
- Leg de stukken kaas op een kaasbord. Doe de compote in een schaaltje en zet dat in het midden van het bord. Serveer met blauwe druiven en muesli-notenbrood.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).