Skip to main content

Recept


Gerookte eendenborst in roodlof

Gerookte eendenborst in roodlof

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten 

Ingrediënten 

  • 300 ml sinaasappelsap
  • 100 g suiker
  • ½ teen knoflook (geperst)
  • 2 stuks steranijs
  • 1 sinaasappel
  • 1 struikje roodlof
  • 150 g gerookte eendenborst
  • 1 takje dragon (blaadjes gehakt)

 

Bereiding

  1. Doe het sinaasappelsap met de suiker, knoflook en steranijs in een pannetje en kook in tot een siroop.
  2. Schil de sinaasappel. Snijd hem in plakken en dan in kleine stukjes.
  3. Maak de blaadjes van de roodlof los en verdeel over 4 borden.
  4. Vul met de stukjes sinaasappel. Drapeer de eendenborst erover.
  5. Bestrooi met peper en zout en bedruppel met de siroop. Bestrooi met de dragon.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.