Vol & rijk
Waterford Heritage Hunter
Ierland - Malt 70CL 50%
Geïnspireerd door de wondere wereld van wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier laat met Waterford Whisky’s zijn expressie en precisie schijnen over de whisky wereld. De Heritage Hunter komt voort uit de uitgestorven graan Hunter mout. Je proeft sinaasappelcake, gedroogde kruiden, kruidnagel, pap met pruimen, houtkool, citrusoliën. Een prachtige whisky voor een liefhebber die wat nieuws wilt proberen!
In de volgende stap naar zijn zoektocht naar smaak in whisky, heeft het team van Waterford de oude moutsoort Hunter nieuw leven ingeblazen. De graansoort die door Dr. Herbert Hunter was ontwikkeld in 1959, werd veel geroemd om de smaak. In de afgelopen decennia werd echter meer en meer gekeken naar de opbrengst per kilo mout, waardoor deze moutsoort vrijwel overal verdween. In samenwerking met Minch Malt, het Ierse departement van landbouw en verschillende boeren werd 50 gram zaad in verschillende jaren omgezet in een volledige oogst van het Hunter mout. Nu, meer dan drie jaar later, is de speciale whisky gebotteld en klaar voor ons om de smaak van deze uitgestorven graansoort te beoordelen.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Waterford Heritage Hunter
Geïnspireerd door de wondere wereld van wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier laat met Waterford Whisky’s zijn expressie en precisie schijnen over de whisky wereld. De Heritage Hunter komt voort uit de uitgestorven graan Hunter mout. Je proeft sinaasappelcake, gedroogde kruiden, kruidnagel, pap met pruimen, houtkool, citrusoliën. Een prachtige whisky voor een liefhebber die wat nieuws wilt proberen!
In de volgende stap naar zijn zoektocht naar smaak in whisky, heeft het team van Waterford de oude moutsoort Hunter nieuw leven ingeblazen. De graansoort die door Dr. Herbert Hunter was ontwikkeld in 1959, werd veel geroemd om de smaak. In de afgelopen decennia werd echter meer en meer gekeken naar de opbrengst per kilo mout, waardoor deze moutsoort vrijwel overal verdween. In samenwerking met Minch Malt, het Ierse departement van landbouw en verschillende boeren werd 50 gram zaad in verschillende jaren omgezet in een volledige oogst van het Hunter mout. Nu, meer dan drie jaar later, is de speciale whisky gebotteld en klaar voor ons om de smaak van deze uitgestorven graansoort te beoordelen.