Skip to main content
Zorzal EGGO Filoso Pinot
Argentinië

Fruit Smoothie

Jouw Premium prijs

Zorzal EGGO Filoso Pinot

Argentinië - Pinot noir 2018 75CL 13%

Gemaakt op cementen vaten in de vorm van een ei. Er wordt dus geen gebruikt gemaakt van hout. Na zes maanden rijping in het ei wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Argentijnse pinot noir, aangeplant op grote hoogte in Gualtallary. Zorzal maakt de EGGO Filoso Pinot op cementen vaten in de vorm van een ei. Hierdoor blijft de wijn constant in beweging en krijgt hij een zeer uitgebalanceerde en elegante smaak. En dat alles zonder het gebruik van hout. Na 6 maanden rijping in het ei wordt de wijn ongefilterd gebotteld. Hij smaakt puur en intens. Fruitig met een hint van de kalkrijke bodem. Dat maakt de wijn scherp. Het Spaanse woord filoso betekent ook scherp.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 20:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Zorzal EGGO Filoso Pinot

Gemaakt op cementen vaten in de vorm van een ei. Er wordt dus geen gebruikt gemaakt van hout. Na zes maanden rijping in het ei wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Argentijnse pinot noir, aangeplant op grote hoogte in Gualtallary. Zorzal maakt de EGGO Filoso Pinot op cementen vaten in de vorm van een ei. Hierdoor blijft de wijn constant in beweging en krijgt hij een zeer uitgebalanceerde en elegante smaak. En dat alles zonder het gebruik van hout. Na 6 maanden rijping in het ei wordt de wijn ongefilterd gebotteld. Hij smaakt puur en intens. Fruitig met een hint van de kalkrijke bodem. Dat maakt de wijn scherp. Het Spaanse woord filoso betekent ook scherp.

Smaak fruitig, sappig en intens
Lekker bij kip en gevogelte

Ons verhaal

Argentinië, Mendoza
Argentinië, Mendoza
Zorzal wines Argentinië, Mendoza
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 20:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.