Skip to main content
Barone Ricasoli Casalferro Brolio
Italië

Royal Red

2e fles 50% korting

Barone Ricasoli Casalferro Brolio

Italië - Merlot 2018 75CL 14,5%

Deze 100% merlot moet worden gedeclasseerd tot ‘slechts’ een Toscana IGT. De kwaliteit is echter wel onberispelijk. Je proeft pruimen, kersen, vanille en toast met veel complexiteit.

Chianti-wijnen moeten volgens de wetgeving van de DOCG voor minimaal 80% uit sangiovese bestaan. De Barone Ricasoli Casalferro wordt gemaakt van 100% merlot en moet daarom worden gedeclasseerd tot 'slechts' een Toscana IGT. De kwaliteit van de wijn is echter wel onberispelijk. Hij rijpt 18 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Dan proef je pruimen, kersen, vanille en toast met veel complexiteit, lengte en zwoelheid. Serveer hem bij entrecote van de grill of een stuk kaas bijvoorbeeld Parmezaan of Gorgonzola.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Barone Ricasoli Casalferro Brolio

Deze 100% merlot moet worden gedeclasseerd tot ‘slechts’ een Toscana IGT. De kwaliteit is echter wel onberispelijk. Je proeft pruimen, kersen, vanille en toast met veel complexiteit.

Chianti-wijnen moeten volgens de wetgeving van de DOCG voor minimaal 80% uit sangiovese bestaan. De Barone Ricasoli Casalferro wordt gemaakt van 100% merlot en moet daarom worden gedeclasseerd tot 'slechts' een Toscana IGT. De kwaliteit van de wijn is echter wel onberispelijk. Hij rijpt 18 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Dan proef je pruimen, kersen, vanille en toast met veel complexiteit, lengte en zwoelheid. Serveer hem bij entrecote van de grill of een stuk kaas bijvoorbeeld Parmezaan of Gorgonzola.

Smaak pruim, kers en complexiteit

Ons verhaal

italië, Toscane
italië, Toscane
Barone Ricasoli italië, Toscane
De Ricasoli’s zijn de oudste wijnfamilie ter wereld. Al 32 (!) generaties lang verbouwen ze druiven en olijven op de beste stukken land van de Chianti-streek in Toscane. In de negentiende eeuw was het Barone Bettino Ricasoli himself die de ijzeren formule bedacht voor de perfecte Chianti blend: sangiovese, canaiolo en malvasia. Inmiddels ruim 150 jaar later weten we wel beter. De technieken om wijn te maken zijn gemoderniseerd, buitenlandse druivensoorten zijn geïntroduceerd en de smaak van de moderne consument verandert constant. Ook op Castello di Brolio gaat Barone Ricasoli met zijn tijd mee en maken ze topwijnen uit de Chianti-streek.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.