Big White
Les Celliers de Vetroz Amigne
Zwitserland - Amigne 2021 75CL 14,5%
De inheemse druif amigne is een Zwitserse specialiteit. Je vindt het leeuwendeel van de aanplant van amigne in het plaatsje Vétroz. Deze lichtzoete wijn is rijk en vol met tonen van tropisch fruit en grapefruit. Heerlijk bij Zwitserse kaas, visgerechten of als aperitief.
Amigne is een zeldzame witte druif, waarvan het grootste deel van de wereldwijde aanplant terug te vinden is in het Zwitserse Vétroz. Geen wonder dat Les Celliers de Vétroz een 100% amigne maakt. Wijnen gemaakt van amigne zijn rijk en krachtig. Je kan er droge, licht zoete of edelzoete wijnen van maken. Deze witte wijn is lichtzoet met 16 gram restsuiker per liter. Tegelijkertijd heeft hij wel 14,5% alcohol. Een wijn om even voor te gaan zitten. Je ontdekt tropisch fruit, grapefruit en een lange aanhoudende afdronk. Je schenkt hem als aperitief of in combinatie met visgerechten. Serveer er ook eens een Zwitserse kaas bij.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Les Celliers de Vetroz Amigne
De inheemse druif amigne is een Zwitserse specialiteit. Je vindt het leeuwendeel van de aanplant van amigne in het plaatsje Vétroz. Deze lichtzoete wijn is rijk en vol met tonen van tropisch fruit en grapefruit. Heerlijk bij Zwitserse kaas, visgerechten of als aperitief.
Amigne is een zeldzame witte druif, waarvan het grootste deel van de wereldwijde aanplant terug te vinden is in het Zwitserse Vétroz. Geen wonder dat Les Celliers de Vétroz een 100% amigne maakt. Wijnen gemaakt van amigne zijn rijk en krachtig. Je kan er droge, licht zoete of edelzoete wijnen van maken. Deze witte wijn is lichtzoet met 16 gram restsuiker per liter. Tegelijkertijd heeft hij wel 14,5% alcohol. Een wijn om even voor te gaan zitten. Je ontdekt tropisch fruit, grapefruit en een lange aanhoudende afdronk. Je schenkt hem als aperitief of in combinatie met visgerechten. Serveer er ook eens een Zwitserse kaas bij.
Ons verhaal
Het wijnhuis ligt in het dropje Vetroz en is opgericht door de familie Fontannaz. Het komt uit de Valais regio, waar ongeveer één derde van Zwisterse wijn productie vandaan komt. De bodem bestaat hier uit mergel en kalksteen, de wijnen zijn over het algemeen soepel maar bevatten ook wel degelijk complexiteit!